2014. nov 25.

Tatai Ferenc, a Tatai Borház atyja

írta: tatima
Tatai Ferenc, a Tatai Borház atyja

dscf1862_1416914724.JPG_1608x2144

1960 április 6.-án született Szőnyben.
Elmondása szerint három éves korában a szőlők között homokvárat építve jutott először az eszébe, hogy saját borászatot indít. Három esztendősen megfogalmazódott vágyai felé újabb lépcsőfokot jelentett, hogy a jól tanuló etei fiú középiskolába Budafokra, a Soós István Borászati Szakközépiskolába ment, ahol érettségit, majd technikusi oklevelet szerzett 1979-ben.

Iskolája elvégzése után azonnal munkába is állt és tíz éven keresztül a Badacsony vidéki pincegazdaság munkatársa volt. Dolgozott Ászáron és kicsit több mint két évet Sárváron is; pincemunkás, pince- és műszakvezető pozíciókban.

1986-ban házasságot kötött; feleségével szülőfalujukban Etén alapítottak családot. 1989-től a pincemunkát abbahagyva egyéb szakmákban dolgozott egy évtizeden keresztül. Emellett mindvégig folytatta, de csak családi szinten, a birtokában lévő egy hektár szőlő gondozását és a borászatot.

Vállalkozását legkisebb fia, Bálint születésekor indította 2003-ban. Azóta földjei, szőlői, eszközei gyarapodnak, fejlődnek. A befektetett munka és a munka gyümölcseinek visszaforgatásának eredményei ma már szemmel láthatóak. Pár éve már nem csak bor, hanem pálinka előállításával is foglalkozik.

A legnagyobb segítséget családjától kapta és kapja ma is, immár megváltozott munka-struktúrában. Fia, Ferenc vezeti a vállalkozást, ő pedig az értékesítéssel és munkaszervezéssel járul hozzá a családi borház további fejlődéséhez és terjeszkedéséhez.

A tőkéről a pohárba elv megvalósítása már nem csak álom számára. Hántán található kocsmája egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Tatai Ferenc a minőségi, magyar bor és pálinka kedvelőinek bármikor rendelkezésére áll, szívesen segít és ajánl.

Tatai Ferenc
2947, Ete, Kossuth Lajos utca 26.
2879, Hánta Jáger utca 3.
0630-621-18-43

Szólj hozzá